Uimakoulut

Tietoja VeuS:n järjestämistä uimakouluista

INFO

VEus uimakouluT

Uimakouluissa opetellaan kellumista, liukumista, sukeltamista sekä uinnin perustaitoja. Kaikki Vesitaituriksi uimakouluista ryhmät kestävät joulukuuhun asti. Opetusaika on 30-40 min per kerta. Kaikki kurssit pidetään Forssan Vesihelmessä.

Lisätietoja

Haemme iloiseen joukkoomme myös uusia ohjaajia sekä valmentajia, jotka Veus kouluttaa. 

Vesihelmen uimaseura (VEUS) on virkeä ja pirteä kilpauinnin kasvattajaseura. Seurasta on kasvanut useita SM-tason kilpauimareita, mutta ennen kaikkea jokainen lapsi ja nuori saa seurasta uusia kavereita, kokemuksia ja liikkumisen iloa.

Tule mukaan uimakouluun

Elokuussa 2022 alkaviin uusiin eri-ikäisten uintiryhmiin. Kahdeksantoista kerran syyskausi 2022 käynnistyy Forssan Vesihelmessä
SUNNUNTAINA 14.8.2022

Ilmoittautumiset 31.7.2022 mennessä alla olevalla lomakkeella.

RYHMÄT KAIKEN IKÄISILLE ja TASOISILLE:

  • VESIPEUHU: 4 5 vuotiaat     
  • ALKEISUIMAKOULU: 5 6 vuotiaat   
  • JATKOUIMAKOULU: 6 8 vuotiaat   
  • VESIRALLI: 7 12 vuotiaat   

(ensimmäisellä uimakoulukerralla uimaopettajat varmistavat lapsen oikean ryhmän)

Uimakouluun osallistujan etu- ja sukunimi.
Huoltajan sähköpostiosoite, jos osallistuja on alle 18-vuotias.
Uimakouluun osallistujan syntymäaika.
Osallistujan sukupuoli.
Huoltajan puhelinnumero, jos osallistuja on alle 18-vuotias.
Huoltajan etu- ja sukunimi, jos osallistuja on alle 18-vuotias.

4-5v.

VESIPEUHU

On tarkoitettu 4-5-vuotiaille pikku-uimareille, joilla ei ole aiempaa kokemusta uimakouluista tai ovat arkoja liikkumaan vedessä. Lapset totuttelevat veteen leikinomaisesti ja opettelevat toimimaan reippaasti ryhmässä. Kurssilla harjoitellaan mm. suun ja kasvojen kastamista veteen, kelluntoja apuvälineen kanssa sekä esineen poimimista vyötärönsyvyisestä vedestä. Vesipeuhun tavoitteena on veteen totuttautuminen ja mahdollisen veden pelon voittaminen, yhteisen iloisen leikkihetken luominen, vesiturvallisuuden lisääminen sekä vesitaitavuuden kehittyminen. Vesitaitavuus koostuu liikkumisesta vedessä, hengittämisestä vedessä ja asennosta vedessä. Näiden kolmen hallinnasta syntyy luottamus veteen.

Hinta 130€ + jäsenmaksu (25€) kaudelle 2022-2023, sisältää sisäänpääsyn uimahalliin, vakuutuksen, opetuksen ja kurssitodistuksen.
 

5-6v.

ALKEISUIMAKOULU

On tarkoitettu 5-6-vuotiaille lapsille. Lähtötasovaatimuksena on, että lapsi ei pelkää vettä ja uskaltaa laittaa kasvonsa veteen. Kurssilla harjoitellaan puhaltamaan nenän ja suun kautta veteen, kellumista, liukumista, sukeltamista, hyppyjä rinnan syvyiseen veteen, delfiinihyppyjä ja alkeisuintitekniikoita sekä leikitään yhdessä uinnin ilosta nauttien. Tavoitteena on saavuttaa 5-10 metrin uimataito.

Hinta 130€ + jäsenmaksu (25€) kaudelle 2022-2023, sisältää sisäänpääsyn uimahalliin, opetuksen, vakuutuksen ja kurssitodistuksen.

6-8v.

JATKOUIMAKOULU

On tarkoitettu 6-8-vuotiaille lapsille. Siihen osallistutaan pääsääntöisesti alkeisryhmän jälkeen. Lähtötasovaatimuksena on 5-10 metrin uimataito sekä kelluminen, liukuminen ja sukeltaminen. Kurssilla harjoitellaan uintipotkuja, alkeisuimataitoja (myyräuinti, alkeisselkäuinti, alkeisrintauinti) ja valmistaudutaan siirtymään ison altaan kursseille. Tavoitteena on saavuttaa 15-25 metrin uimataito.

Hinta 140€ + jäsenmaksu (25€) kaudelle 2022-2023, sisältää sisäänpääsyn uimahalliin, opetuksen, vakuutuksen ja kurssitodistuksen.

 

7-12v.

VESIRALLI

Vesiralli on noin 7-12-vuotiaille lapsille tarkoitettu uinnin monipuolisuuskurssi. Se on tehty tukemaan ja auttamaan lapsen kasvua uintiharrastukseen. Vesirallin lähtötasovaatimuksena on 25 metrin uimataito isossa altaassa omalla uintityylillä. Vesiralliin voidaan siirtyä uimakoulujen jälkeen tai lapsi voi aloittaa uintiharrastukseen tutustumisen vesirallista mikäli omaa 25 metrin uimataidon. Vesirallissa annetaan rohkeille uimarinaluille mahdollisuus kokeilla jännittäviä asioita kuitenkaan unohtamatta ujompia ja arempia lapsia. Vesiralli lähtee liikkeelle lapsen liikunnallisesta kehityksestä ja herkkyyskausista. Taidon ja tekniikan harjoittelua painotetaan, mutta myös ketteryys ja monipuolisuus on vahvasti otettu huomioon. Tavoitteena on antaa lapselle uusia onnistumisen kokemuksia vedestä sekä eri uintimuodoista. Vesirallissa syvennytään vapaauinnin, selkäuinnin ja rintauinnin lajitekniikkoihin ja harjoitellaan uintimuotojen kannalta tärkeitä ja olennaisia asioita, kuten hengitystä, kehon hallintaa sekä erilaisia temppuja ja taitoja. Lisäksi kurssilla tutustutaan muihin vesipetojen suosikkeihin: vesipalloon, uimahyppyihin ja taitouintiin. Opetusaika on 40min ryhmä kestää koko syyskauden.

Hinta 160€ + jäsenmaksu (25€) kaudelle 2022-2023, sisältää sisäänpääsyn uimahalliin, opetuksen, vakuutuksen, oheistuotteen sekä kurssitodistuksen.

YLEISTÄ

UIMAKOULU INFO

  1. Uimalasit ovat hyödylliset uimaan oppimisen kannalta. Uimalasien käyttöä on syytä opetella kotona esim. suihkussa etukäteen.
  2. Pitkät silmille asti ulottuvat hiukset on laitettava kiinni tai käytettävä uimalakkia. Uimalakki tulee olla laitettuna päähän vanhemman toimesta ennen suihkuun menoa.
  3. Kaulaketjut ja muut korut on otettava pois jo ennen suihkuun menoa.
Uimarin varusteet:
  • Uima-asu
  • Uimalasit
  • Pyyhe

Kurssin alkamisaika tarkoittaa altaalla oloaikaa. Paikalle on hyvä saapua ajoissa. Alkeisuimakoululaisten vanhemmat vievät lapsen suihkun kautta altaalle odottamaan uimaopettajaa ja uimakoulun alkua.